Annons
Annons

Utsökta chips till vardag som fest

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

Att äta chips och gotta sig är väl något som de flesta tycker om. Nu stundar påsken och att ha en skål med chips senare på kvällen att unna sig i från är väl inte så dumt tänker vi och skulle vilja rekommendera några chips som är utsökt goda och som vi tror kommer passa utmärkt att även ha med sig på stundande grillfester, och sommarfester som börjar stå för dörren.

Grytfriterade Västkustchips på svensk potatis – finns det något godare än det? Inte om du frågar oss. Våra Västkustchips grytfriteras i en blandning av solros- och svensk rapsolja för bästa smak. Dessutom är de certifierade med Svenskt Sigill. Detta är vårt senaste tillskott till Västkustchipsfamiljen, med slät räffling och välavvägd kryddning. Det krävs ingen chipsguru för att förstå att äkta fyllig ost toppad med lite rödlök är en sensationell smakkombination.

Såhär tycker Xperhotelsandtables testgrupp om chipset

Härligt chips med mycket fin och naturlig cheddar smak. Om du gillar löksmak och smaken av rödlök är detta chips helt rätt för dig. Smaken av rödlök dammar över chipsets cheddarsmak perfekt och helheten av chipsen blir komplett. Detta är ett chips som passar perfekt att unna dig efter måltid på kvällen då den fortsätter hålla smaklökarna igång.

Av 10X tilldels detta chips av testgruppen 10X

Estrella Västkustchips Vitlök, Gräslök och Chili bjuder på en knaprig och generös upplevelse med frisk sälta. De båda löksmakerna lägger en gemensam grund för den fylliga smaken som avrundas med en mjuk och värmande chili i kölvattnet av varje tugga.

Såhär tycker Xperhotelsandtables testgrupp om chipset

För dig som älskar vitlök och inte kan få nog av styrkan i chili så kan vi meddelat att detta chips är ett chips som verkligen kommer passa dig. Den framträdande smaken är gräslök som är het och samtidigt krämig. Vitlöken den ligger som ett svep över chipset och ger en tydlig vitlökssmak. Vi gillar de här chipset för att de blandar upp mustig smak med både styrka och örtigheten från chilin. Spännande smakkombination med bra kris

Av 10X tilldels detta chips av testgruppen 9X

Estrellas Västkustchips Gräddfil & Lök har en naturligt ljuvlig smak av syrlig gräddfil och ett sting av lök som tillsammans med kombinationen av solros- och svensk rapsolja lyfter den fina potatisen till nya höjder. En utsökt upplevelse från bygden där land möter hav

Såhär tycker Xperhotelsandtables testgrupp om chipset

Klassisk smak och ett chips som är mycket bra balanserat mellan gräddfilen och lök. Vi tycker om att chipset har fin syrlighet och känns fräscht. Detta är alltid en vinnare i alla sammanhang och ett chips som fungerar bra på festen!

Av 10X tilldels detta chips av testgruppen 10X

Estrella Västkustchips Havssalt Räfflade erbjuder extra knaprighet tack vare räfflingen och har en väl balanserad smak där havssaltets friska sälta framhäver den fina potatisen. En fängslande upplevelse formad av vindar och hav.

Såhär tycker Xperhotelsandtables testgrupp om chipset

Perfekt sälta i dessa härligt grovräfflade chips som är så perfekt krispiga och goda. Detta chips är för oss ett chips som fungerar i alla åldersgrupper och ett chips fritt att kombinera med olika dip, eller som tilltugg till trevliga drinkar.

Av 10X tilldels detta chips av testgruppen 10X

Härligt knapriga chips i brittisk stil där sältan och den friska syran möter en välbalanserad blandning av solros- och svensk rapsolja.

Såhär tycker Xperhotelsandtables testgrupp om chipset

Detta chips bör serveras till personer som gillar syrliga chips och som vet vad smaken vinäger innerbär. Chipsar har en genomgående smak av vinäger och salt. Vilket gör att detta chips passar perfekt att njuta till chark och plockbrickor gärna med en trevlig öl. Chipset kanske inte är ett klassisk ”barnchips” som uppskattas av de mindre då den har en mer utvecklad smak mot vinägern. Men om du uppskattar chipset och vet vad du kan förvänta dig då blir detta chips fantastiskt gott i rätt sammanhang. Vi gillar chipset och ser många ställen och fester med goda vänner där detta chips platsar!

Av 10X tilldels detta chips av testgruppen 9X

Många titulerar sig (skämtsamt?) som chipsexperter, men hur går ett ”riktigt” chipstest egentligen till? Estrellas produktutvecklare hjälper dig att utvärdera potatischips på proffsnivå. Tanka ner chipstestarguiden!

Vi får många förfrågningar från personer som vill ingå i diverse smakpaneler och i den digitala djungeln dyker det upp allt fler konton som inriktar sig specifikt på att utvärdera snacks. Men hur testar man chips på en mer ”professionell nivå”? I våran chipstestarguide går vi igenom #krispigafakta och stegen för att testa chips på allvar. Slå dig ner med en påse Estrella Sourcream & Onion och tanka ner guiden! 

Steg 1: Utseende
Vi äter till stor del med ögonen och därför är det viktigt att fråga sig hur chipset ser ut. Hur är färgen? Är det en bra storlek? Hur är tjockleken? Syns potatisskalet som det ska? Är kryddan jämn? Framför allt: ser det gott ut?

Keep in mind att potatis är en naturlig råvara som växer i jorden. De kan se lite olika ut. Chips gjord på lagrad potatis ger exempelvis ofta lite mörkare chips än de gjorda på nyskördad potatis. Detta beror på sockerhalten i potatisen.

Lukta på chipset – vad känner du? Vissa chipskryddor doftar mycket och andra mindre. Kanske känner du någon oväntad underton? En stor del av smaksinnet sitter i näsan så doften på chipset och kryddan är viktig. Självklart ska påsen vara tät så att dofterna bevaras.

Låt detta ta tid! Du kan börja med identifiera bas-smakerna som sött, salt, beska, hetta, syrlighet och umami. Men det finns fler frågor att ställa sig: Hur är intensiteten i kryddan? Är smaken balanserad i det stora hela? Kommer smaken snabbt eller långsamt? Håller den i sig? Smakar den som namnet på produkten? Vilken eftersmak får du? Är potatisen framträdande eller timid? Allt detta och mycket mer ska utvärderas.

Texturen är otroligt viktig när det kommer till chips och det finns olika tekniker för att få fram eftersträvad textur. Ett grytfriterat chips är exempelvis hårdare än ett vanligt, och finräfflade är krispigare än släta. Estrella använder en egenutvecklad, patenterad teknik som ger krispigare chips.

Ställ dig frågor som: Är det krispigt, hårt, kexigt eller mjöligt? Får du en spröd känsla när du tuggar? Smälter det i munnen eller har det en fast textur? Detta är viktiga frågor för en chipsexpert.

Slut ögonlocken och känn ordentligt. Är det saftigt eller torrare? Får du jobba med käkarna eller är det lättuggat? Är det en lagom storlek i munnen och funkar formen att tugga på? Det ska kännas bra att ha goda chips i munnen, så var noga med att ta in den samlade munkänslan.

En riktig chipsexpert vet utöver provsmakningstekniker om vilka potatisar som gör sig bäst för chips. De vet vilken räffling som går bäst till vilken krydda, de vet hur olika enskilda smakelement kan uppfattas och mycket mer. Följ EstrellaSverige på sociala medier och tanka ner Chipstestar-guiden för fler #krispigafakta

Om oss

1957 smakade Folke Andersson för första gången potatischips, under en boxningsmatch i New York. Det var det godaste han någonsin ätit. Folke bestämde sig för att börja tillverka potatischips hemma i Sverige.

Ända sedan den dagen har vi på Estrella gjort allt för att kunna ge dig Sveriges godaste snacks. Vi har finslipat recepten och använt bättre råvaror. Vi har provat nya kryddor som blivit till helt nya smaker, till exempel var vi först med Sourcream & Onionchips som fortfarande är svenskarnas favoritchips.

När vi insåg att vi kunde göra snacks av annat än potatis, gjorde vi popcorn av majs och blev först i Sverige med färdigpoppade popcorn. Vi rostade, saltade, kryddade och bakade nötter, och förvandlade dem till ringar och bågar. Vi tog äkta ost och gjorde magiskt goda ostbågar.

Och så här kommer det fortsätta. Vi älskar våra snacks, de är det godaste vi vet. Men vi tänker inte luta oss tillbaka och nöja oss, vi tänker fortsätta att överraska både oss själva och dig med nya snacks i nya smaker. Vi tänker fortsätta att varje dag ställa oss frågan: Finns det något godare?

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.