Annons
Annons

Ny köksmästare på Gotthards krog

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

Prisbelönta Gotthards krog i Umeå välkomnar en ny köksmästare: Olof Håsteen.

– Jag ser fram emot att byggare vidare på den kvalitet som finns här och fortsätta leverera en restaurangupplevelse av högsta klass, säger Olof Håsteen.

Olof Håsteen har en bakgrund på några av Sveriges mest uppmärksammade krogar och restauranger, som Pubologi och tidigare Michelinbelönade Esperanto i Stockholm. Efter 10 års frånvaro återvände han nyligen till Umeå.

– Det känns bra att vara tillbaka i Umeå. Restaurangscenen här har verkligen utvecklats och det ska bli kul att vara en del av den tillsammans med kollegorna på Gotthards krog, berättar han.

Gotthards krog har de senaste åren arbetat intensivt med hållbarhet, med fokus på frukt och grönt. Något som tilltalar den blivande köksmästaren.

– Jag har ett stort personligt intresse för de här frågorna och inspireras av det Gotthards byggt upp, inte minst svinngott-projektet och den egna odlingen.

I dag inrymmer Gotthards krog två matupplevelser som nu ska förvaltas vidare av Olof Håsteen: det kontinentala Torget med à la cartemeny utan fasta serveringar, och Matsalen, med exklusivt komponerade menyer om fyra till sex rätter.

– Vi ser fram emot att Olof, med sin samlade kompetens, kan ta vid i det vi byggt upp på Gotthards krog sedan öppningen 2014, säger Anders Samuelsson, köksmästare på Blå Huset och kreativ ledare för verksamheterna i koncernen. Han tillägger:

– Det känns som vi har gjort en riktig superrekrytering. Hans erfarenhet kommer verkligen hjälpa oss att fortsätta utveckla och positionera oss som en av Norrlands bästa restauranger.

Olof kommer närmast från en tjänst på DUÅ där han bland annat jobbat med det populära kvarterskrogs-konceptet. Han tillträder sin tjänst på Gotthards krog i februari.

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.