Annons

Musiken i Scandic Grand Centrals bistro gör en comeback i mars

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

Våren är nästan här och med den närmar sig även nya spelningar på Scandic Grand Central. Hotellets tidigare livescen i bistron, gör en comeback. Under mars månad äger två spelningar rum på bistron i Scandic Grand Central, en plats som tidigare varit den anrika Vasateatern foajé. Som vanligt är det fri entré. Här kommer information om spelningarna under mars månad.

En sensationell röst, en färgstark personlighet och en begåvad låtskrivare. Dessa ord gjorde Shirin sällskap in i 2018 och hon har växt sig starkare längs med årets hyllade sommarturné som avslutades på en fullsatt konsert på Statement Festivalen i Göteborg, livesänt i Sveriges Radio, inför en lyrisk publik.

Den nu 23-åriga sångerskan och låtskrivaren singeldebuterade under 2017 med ”Back To The Basics” och har därefter släppt Frans-covern ”If I Were Sorry” tillsammans med Damn! (kanske mest kända som Timbuktus högenergiska kompband), samt sitt debutalbum ”Almost Lover” under våren 2018.
Shirin har annars ett eget liveband.
– Vi började spela ihop för tre år sedan. Trummor, bas, piano, nu har vi även en tjej på kör, pads och percussion. Ett riktigt bra band kan man inte köpa. De bär en som sångerska och gör att man presterar som bäst. Du leker med musiken och är ändå trygg, sammanfattar hon.

Under våren 2019 väntas Shirins andra album släppas. Inspiration och samarbetspartners kvarstår, medan soundet tar en liten annan väg. Albumet spelas in med just hennes eget band och ger en ny dimension till Shirins musik. Shirin har en förkärlek till det gamla, från Motown, via Michael Jackson till modernare artister som Amy Winehouse och Adele. Steget till att spela in allt live i samma rum är därför naturligt och sätter en ny och spännande ton på kommande album.

Med över 2 miljoner prenumeranter på YouTube har Sofia Karlberg tagit steget från att göra covers till att bli soloartist och släppa sin egna musik.

22-åriga Sofia Karlberg har med influenser som Amy Winehouse och Flume, inspiration från det verkligen livet och filmer på vita duken, på kort tid lyckats skapa sitt egna musikaliska sound. Och när hon släpper sin först EP i juni 2019 får vi del av experimentell popmusik som är drömmande med elektroniska inslag.

Med en uppväxt i en förort till Stockholm och rötter från Marocko har Sofia alltid haft nära till musiken, både i hemmet och i skolan, redan från ung ålder präglades hon till tonerna av bland annat rock, jazz och arabisk musik. Och när hon som 18-åring slog igenom blev det musikaliska genombrottet ett faktum, med redan över 500 miljoner strömningar är Sofia Karlberg något av en kommande stjärna med en tidlös röst.

I Sofias debut-EP får vi inte bara ta del av något personligt och metaforiskt utan även en upplevelse. Med en djupt rotad musikalisk ivrighet har Sofia tagit inslag från pop, mellanöstern och den elektroniska musiksfären för att med sin R&B- och popkompatibla sångröst skapat något överraskande, som bara en Sveriges största och yngsta stjärnskott kan göra, utan att ha släppt egen musik ännu.

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.