Annons
Annons

MJ’s Frida Nilsson utsedd till årets kvinnliga kock

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

Återigen uppmärksammas MJ’s kökshcef Frida Nilsson för sina kulinariska kunskaper. Frida kammade hem priset för årets kvinnliga kock på Stellagalan i måndags, tack vare sitt gedigna arbete på Malmörestaurangen. Detta bara några veckor efter att hon prisats på Skånska Gastronomigalan

Stellagalan grundades 2017 som ett initiativ för att lyfta fram kvinnor i den gastronomiska branschen. Årets upplaga av den kvinnliga restauranggalan hölls på Fotografiska i Stockholm där inte mindre än nio olika utmärkelser delades ut.

”På sitt alldeles egna sätt lagar denna kock mat med glädje, mod, passion, klokhet och nyfikenhet. Det gör henne till en stor förebild och inspirationskälla. Med gedigen kunskap hämtad från några av Sveriges bästa krogar och med en detaljrikedom och smaksäkerhet utöver det vanliga, bidrar hon i allra högsta grad till att driva svensk gastronomi framåt inom såväl smak som jämställdhet.”

Så löd motiveringen när Frida Nilsson från MJ’s i Malmö fick kliva upp på scen och ta emot priset som årets Stellakock.

”Jag känner mig både glad och tacksam. Glad för hela initiativet och arbetet bakom galan, det finns flera otroligt duktiga kvinnor i vår bransch som förtjänar uppmärksamhet. Det känns viktigt att kvinnor i vår bransch fått en egen scen. Förhoppningsvis hjälper det att locka fler kvinnor till restaurangbranschen som jag själv verkligen älskar. Sedan är jag givetvis superstolt över mitt pris och väldigt glad för alla mina kvinnliga branschkollegor som också uppmärksammades i måndagskväll”berättar Frida.

Till vardags hittar ni Frida på MJ’s Hotel, Bar & Restaurant i Malmö. Hotellet har redan fått ta emot flera fina utmärkelser sedan öppningen 2017, detta mycket tack vare Frida.

”Den absolut roligaste utmärkelsen vårt team fick var i fjol när White Guide utnämnde oss till årets ”fun” hotell! Vid sidan av god mat och bra service är det just den härliga stämningen som vårt team jobbar väldigt hårt för. När vi i motiveringen läste att vi hade den bästa stämningen av alla 2019, var det en stor seger för hela vårt team”säger Frida.

Teamet som ger liv åt destinationen har en alldeles speciell plats hos ESS Group, den hyllade hotellgruppen som står bakom MJ’s i Malmö.

”Jag blev så glad när jag fick höra att Frida utsetts till årets kvinnliga kock på Stellagalan. Hon lägger så mycket hjärta och själ i sin matlagning och förtjänar verkligen att uppmärksammas. Vi är duktiga inom ESS Group på att bygga miljöer och skapa spännande koncept men det är personer som Frida som gör hela skillnaden, duktiga eldsjälar som ger våra destinationer liv! Den upplevelse som Frida tillsammans med sitt team skapat på MJ’s på knappt två år är helt sanslös, vi är så imponerade. Utöver sina kunskaper i köket är Frida en av våra absolut starkaste ledare som verkligen får andra att växa, så att hon personligen uppmärksammas är helt rätt och väldigt välförtjänt”berättar Jonas Stenberg, VD för ESS Group.

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.