Frida Nilsson vinner White Guides Rising Star 2019!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

Frida Nilsson vinner White Guides Rising Star 2019!

MJ’s kökschef Frida Nilsson kammar hem priset för årets White Guide Rising Star. Ikväll får hon ta emot det prestigefyllda priset på White Guide-galan på Malmö Opera.

White Guide-priset Rising Star uppmärksammar yngre kockar som har potential att bli stora namn inom matlagning på både svensk och internationell nivå. Tidigare stjärnkockar som kammat hem priset är bland andra Johan Jureskog och Daniel Berlin.

Ikväll står Malmörestaurangen MJ’s stjärna Frida Nilsson som vinnare. Vanligtvis går Rising Star till en kock som är under 30 år, men i år väljer White Guide att bryta den traditionen. 36-åriga Frida Nilsson har bara detta året vunnit utmärkelser som Årets kvinnliga kock på Stellagalan och på Skånska Gastronomigalan fick hon ta emot Sällskapet Malmö Akvavits stipendium. För Frida, som har varit kökschef på MJ’s sedan 2017, är det viktigt att få jobba med helhetsupplevelsen.

”Det kännsotroligt roligt och smickrande att få denna fina utmärkelse! Det kom som en stor överraskning för mig och jag är otroligt glad. Mitt arbete har alltid handlat om att jobba med hela restaurangupplevelsen och jag hoppas att gästerna märker av det”, säger Frida Nilsson, kökschef på MJ’s.

Motiveringen till priset lyder: ”För att drivas av en ständig jakt på nya gastronomiska utmaningar och att alltid sätta gästens upplevelse i första rummet. Hon är en förebild både i sin yrkesroll som matlagare och chef och står som lysande exempel på den nya medvetna generationens gastronomiska ledare.”

Frida har aldrig varit rädd för att utmana konventioner och gör gärna saker tvärtom. På MJ’s utgår hon exempelvis från grönsakerna, vilket syns i menybeskrivningarna.

”Jag älskar att jobba med grönsaker i fokus, helst kål i alla dess former. Enkel ochlite rustik mat där grönsaken är i fokus och med tydliga smaker. Men min drivkraft kommer framför allt av att utvecklas med mitt team varje dag och att se gästernas reaktion”,säger Frida Nilsson.

Magasinet 

ÅLDERSGRÄNS

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.