Frida Nilsson vinner White Guides Rising Star 2019!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

Frida Nilsson vinner White Guides Rising Star 2019!

MJu2019s ku00f6kschef Frida Nilsson kammar hem priset fu00f6r u00e5rets White Guide Rising Star. Ikvu00e4ll fu00e5r hon ta emot det prestigefyllda priset pu00e5 White Guide-galan pu00e5 Malmu00f6 Opera.

White Guide-priset Rising Star uppmu00e4rksammar yngre kockar som har potential att bli stora namn inom matlagning pu00e5 bu00e5de svensk och internationell nivu00e5. Tidigare stju00e4rnkockar som kammat hem priset u00e4r bland andra Johan Jureskog och Daniel Berlin.

Ikvu00e4ll stu00e5r Malmu00f6restaurangen MJu2019s stju00e4rna Frida Nilsson som vinnare. Vanligtvis gu00e5r Rising Star till en kock som u00e4r under 30 u00e5r, men i u00e5r vu00e4ljer White Guide att bryta den traditionen. 36-u00e5riga Frida Nilsson har bara detta u00e5ret vunnit utmu00e4rkelser som u00c5rets kvinnliga kock pu00e5 Stellagalan och pu00e5 Sku00e5nska Gastronomigalan fick hon ta emot Su00e4llskapet Malmu00f6 Akvavits stipendium. Fu00f6r Frida, som har varit ku00f6kschef pu00e5 MJu2019s sedan 2017, u00e4r det viktigt att fu00e5 jobba med helhetsupplevelsen.

u201dDet ku00e4nnsotroligt roligt och smickrande att fu00e5 denna fina utmu00e4rkelse! Det kom som en stor u00f6verraskning fu00f6r mig och jag u00e4r otroligt glad. Mitt arbete har alltid handlat om att jobba med hela restaurangupplevelsen och jag hoppas att gu00e4sterna mu00e4rker av detu201d, su00e4ger Frida Nilsson, ku00f6kschef pu00e5 MJu2019s.

Motiveringen till priset lyder: u201dFu00f6r att drivas av en stu00e4ndig jakt pu00e5 nya gastronomiska utmaningar och att alltid su00e4tta gu00e4stens upplevelse i fu00f6rsta rummet. Hon u00e4r en fu00f6rebild bu00e5de i sin yrkesroll som matlagare och chef och stu00e5r som lysande exempel pu00e5 den nya medvetna generationens gastronomiska ledare.u201d

Frida har aldrig varit ru00e4dd fu00f6r att utmana konventioner och gu00f6r gu00e4rna saker tvu00e4rtom. Pu00e5 MJu2019s utgu00e5r hon exempelvis fru00e5n gru00f6nsakerna, vilket syns i menybeskrivningarna.

u201dJag u00e4lskar att jobba med gru00f6nsaker i fokus, helst ku00e5l i alla dess former. Enkel ochlite rustik mat du00e4r gru00f6nsaken u00e4r i fokus och med tydliga smaker. Men min drivkraft kommer framfu00f6r allt av att utvecklas med mitt team varje dag och att se gu00e4sternas reaktionu201d,su00e4ger Frida Nilsson.

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.