Annons
Annons

Djurönäset tävlar i Årets möteskock 2019

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

Härliga nyheter direkt från Djurönästet

 

 

Den stora dagen närmar sig! Nu på tisdag, den 5 februari får vår Sous Chef här på Djurönäset, Michael Bäckman Wahlström, visa upp sina fantastiska talanger i Årets möteskock 2019. Totalt kommer 24 av Sveriges bästa möteskockar vara på plats och göra upp om den prestigefulla titeln Årets möteskock. Michael är en av dem och vi är väldigt stolta över honom. Med bara några dagar kvar till tävlingsdagen pågår finslipning av smaker och uppläggningar för fullt i vårt show kitchen. Vi följer förberedelserna med stor spänning! Michael är en väldigt skicklig kock som arbetat i yrket sedan 2008. Innan vi fick nöjet av att ha honom här hos oss har han bland annat jobbat på Sandhamns seglarhotell. Michael är Smålänning och kommer från början från Kalmar. Nu bor han här på vackra Djurö med sin lilla familj som består av flickvänn och dotter. Michael är skolad i klassisk husmanskost och hans absoluta favoriträtt är stekt fläsk med löksås. Hans matlagningsfilosofi passar perfekt här på Djurönäset där vi älskar att servera vår klassiska Svenska husmanskost lagad från grunden. Som krydda till maten lägger Michael till många internationella influenser, gärna med betoning på Frankrike. När det kommer till bästa matminne för det Michaels tankar till hans mormors kroppkakor med smör och grädde. Avsmakningsmenyn på Aquavit i New York är visst inget dåligt minne det heller! Nu ser vi verkligen fram emot att få se Michael och alla andra duktiga kockar tävla den 5 februari. Tävlingen Årets möteskock vill uppmärksamma den kulinariska upplevelsen i samband med konferenser genom att årligen utse Sveriges bästa möteskock. Läs mer om tävlingen här.

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.