Annons
Annons

Clarion Hotel Amarantens bidrag renar över 2 miljoner liter vatten

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

För andra året i rad lyfte Clarion Hotel Amaranten på Kungsholmen den viktiga dagen World Water Day och lyckades tillsammans med sina gäster slå föregående års donation

Den 18-22 mars erbjöd hotellet sina lunch- och middagsgäster att betala för det kranvatten som de annars alltid bjuder på. Resultatet blev vattenreningstabletter som kan rena över 2 miljoner liter vatten till UNICEF Sveriges projekt, rent vatten.

Den 22 mars varje år går World Water Day av stapeln, en dag som lyfter det faktum att rent vatten är en mänsklig rättighet. Över 2.1 miljarder människor saknar tillgång till rent vatten och omkring 800 oskyldiga barn dör varje dag på grund av denna fruktansvärda problematik. 

Clarion Hotel Amaranten på Kungsholmen samlade därför under hela förra veckan in pengar för att kunna köpa vattenreningstabletter via UNICEF Sverige och deras projekt rent vatten. På hotellets restaurang Kitchen & Table Kungsholmen erbjöd man lunch- och middagsgäster att betala 25 SEK per flaska vatten och pengarna gick oavkortat till insamlingen, detta gällde även hotellets konferensavdelningen. Förra året lyckades hotellet samla in pengar som räckte till att rena 280 000 liter vatten, så ökningen från föregående år är enorm. 

Det värmer i hjärtat att flera av våra gäster under förra veckan tog beslutet att betala för sitt annars kostnadsfria vatten. På fem dagar sålde vi vanligt kranvatten för nästan 5000 SEK, denna siffran valde vi att dubbla och det resulterar i vattenreningstabletter som kan rena över 2 miljoner liter vatten och det känns oerhört bra. Tillsammans bidrar vi till en bättre värld.

Ulf Cato, VD, Clarion Hotel Amaranten Tweet

Det här är ett projekt som jag personligen känner väldigt starkt för och där vi som större aktör kan göra skillnad med väldigt små medel. Detta initiativ är ju ett praktexempel, där vi helt enkelt gav våra gäster en möjlighet att påverka, en möjlighet att göra skillnad och att många sedan faktiskt väljer att göra det, gör mig enormt stolt och glad. Fortsätter Ulf Cato

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.