Annons

Volià – tjugo år med Les Fumées Blanches!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

1999 var året då vi funderade på millenniebuggar, Volvo såldes till Ford och riksdagen återinförde lördagsöppet på Systembolaget. 

Då lanserade François Lurton också den allra första årgången av det vita succévinet Les Fumées Blanches, vinet som utsågs till årets vita box 2018. Les Fumées Blanches finns både på flaska och på box och är det självklara valet till sommarens festligheter.

François Lurton är allra mest känd är för Les Fumées Blanches och i år är det 20 år sedan premiärårgången lanserades med omedelbar succé. Sverige är fortfarande den största marknaden och vinet är en storsäljare i Systembolagets fasta sortiment, både på butelj och på box. Les Fumées Blanches Sauvignon Blanc utnämndes 2018 till Årets vita box i ”Årets vinare”.

”Grunden till vår framgång är ett ständigt fokus på kvalitet och förmåga till anpassning, inte minst till det allt varmare klimatet”, säger Xavier-Luc Linglin, vd och chefsvinmakare.

Les Fumées Blanches Sauvignon Blanc 2018 har en aptitretande syra med druvtypiska aromer av citrus, äpplen, svarta vinbärsblad och krusbär. Passar som aperitif eller till fisk, skaldjur, kyckling, milda ostar som getost och fetaost och sallader. Ett vin för vårens och sommarens alla bufféer, middagar och fester.

Nr 22139, Les Fumées Blanches Sauvignon Blanc 2018, 75 cl 89 kr & 3 liters BIB 255 kr

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.