Två exklusiva weblanseringar från Domaine Arlaud den 6:e december

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

Den 6:e december så weblanseras följande viner från Domaine Arlaud i mycket begränsad upplaga:                   2016 Charmes-Chambertin Grand Cru, varunr: 90372-01, pris: 1 399 kr, 750 ml.
2016 Morey-Saint-Denis 1:er Cru Aux Cheseaux, varunr: 90384-01, pris: 699 kr, 750 ml.
Endast 36 flaskor av vardera vin kommer att finnas tillgängliga.

Druvorna kommer uteslutande från familjens egna ägor i Charmes-Chambertin samt i Aux Cheseaux. Arlaud praktiserar sedan ett flertal år tillbaka ett biodynamisk jordbruk i samtliga av sina vingårdar. Från och med 2014 har man även en officiell biodynamisk certifiering från Biodyvin. Druvorna är manuellt skördade och vinerna

 har sedan lagrats 18 månader i ekfat varav 60% ny ek för Charmes-Chambertin samt 30% ny ek för Aux Cheseaux. Årgång 2016 var bekymmersam i Bourgogne där stora delar av området tappade mellan 20-80% av skörden pga frost. Côte de Nuits klarade sig aningen bättre än Côte de Beaune men kvantiteten från denna årgång är trots det ytterst liten. Som tur var så blev kvalitén på druvorna bra med hög syra och mjuka tanniner samt med god lagringspotential.

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.