Hernö Gin krönt till bästa gin i Asien 2018

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

I dag tillkännager Cathay Pacific Hong Kong International Wine & Spirit Competition att Hernö Gin är det bästa ginet på den asiatiska marknaden 2018. Hernö Old Tom Gin tilldelas en Trophy för Best Gin under Hong Kong International Wine and Spirits Fair och en jury bestående av internationella experter har gjort bedömningen utifrån en strikt blindprovningsprocess där flera av Hernö Gins produkter utsetts till vinnare i olika kategorier.

– Domarna har oberoende av varandra poängsatt och valt ut sina favoriter och Hernö Old Tom Gin är den stora favoriten som kammar hem det absolut tyngsta priset man kan få: Trophy, Best Gin 2018. Så otroligt hedrande!, jublar Jon Hillgren, vd och grundare av Hernö Gin.

Hernö Gin tilldelas också flera guld och får Gold Award 2018 för Hernö Gin, Hernö Juniper Cask Gin samt Hernö Old Tom Gin. Utöver detta belönas samtliga produkter för sin ekologiska märkning med Green Award i tävlingen.

Befäster Hernö Gins position på en marknad som är världens starkaste ekonomi.

Cathay Pacific Hong Kong International Wine & Spirit Competition ingår i IWSC Group, arrangör av världens mest ansedda vin- och sprittävling, och är tongivande för samt har stor påverkan på den asiatiska marknaden.

– Hong Kong och Macau är sedan tidigare starka marknader för oss. Med det här priset, som är den tyngsta utmärkelsen du kan få i den mest prestigefulla vin- och sprittävlingen i Asien befäster vi positionen på en gigantisk marknad som har den snabbast växande ekonomin i världen. Det här är jättestort för oss och kan få betydande effekter på försäljningen, berättar Jon Hillgren.

Förstärker Hernö Gins fina rykte.

Kok-Hoong Hew från Hernö Gins samarbetspartner Hew Foods i Hong Kong ser utmärkelsen som ett viktigt erkännande och resultatet av sann hängivenhet från Jon Hillgren och hela gänget på destilleriet i Dala, Härnösand.

– Det här priset kommer att förstärka det fina rykte Hernö Gin redan har i Hong Kong och Macau där deras produkter finns på barer listade på World and Asia 50 Best Bars och Michelin samt flera lyxhotell. Med detta och denna utmärkelse som plattform arbetar vi vidare för att introducera Hernö Gin till en bredare publik i Asien, säger Kok-Hoong.

Hernö Gin gör världens bästa gin. Juryn för World Gin Awards har sagt sitt och hyllar Hernö Old Tom Gin som världens bästa gin alla kategorier. World Gin Awards gör sitt urval bland internationellt etablerade ginproducenter och utser för andra året i rad Hernö Gin till World’s Best Gin.

Jon Hillgren, vd och grundare av Hernö Gin, mottog det prestigefulla priset vid the Gin Magazine Awards i London torsdagen den 15 februari 2018 tillsammans med priset Gin Producer of the Year där den internationella ginindustrin nominerar och röstar fram vinnaren. Dagen till ära serverades gästerna Hernö Gin.

– Min passion för att utforska en värld av gin har fört mig hit. Jag är så tacksam för att ha förmånen att leva min dröm och skapa ett hantverksmässigt ekologiskt gin inspirerat av naturens skönhet i byn Dala i världsarvet Höga Kusten, säger Jon.

Hernö Gin är en dröm som blivit sann.

Jon är allt annat än en one-man-show mot en skoglig kuliss i världens ände. Hernö Gin har på kort tid etablerat sig som ett världskänt företag med ett helt gäng passionerade människor som alla arbetar för att skapa världens bästa gin oavsett om det vinner priser eller ej.

– Den här stunden tar andan ur mig. Hernö Gin är en dröm som blivit sann. Och som grädde på moset får vi ginvärldens erkännande. Jag vill tacka alla som har arbetat med mig och stöttat mig på vägen. Tillsammans är ett magiskt ord med en inbyggd kraft. Och ordet tillsammans är anledningen till att vi i dag prisas för World’s Best Gin och Gin Producer of the Year. Det är en stor lycka, uttrycker jon.

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.