Annons
Annons

Champagne Henriots nya kronjuvel andas vår

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

Den 7 december lanserar Champagne Henriot sin nya prestigechampagne Cuvée Hemera 2005. Den nya kronjuvelen ersätter Cuvée des Echanteleurs i Henriots portfölj och är chefsvinmakaren Laurent Fresnets första prestigechampagne sedan han anställdes 2006. Med sin utpräglade elegans och lättare, fruktigare stil, symboliserar Cuvée Hemera champagnehusets vision för framtiden.

Cuvée Hemeras namn, som kommer från ljusets gudinna inom den grekiska mytologin, säger en hel del om vinets stil. Medan Cuvée des Echanteleurs var mer ”höstig” till sin karaktär ligger stilen hos Cuvée Hemera närmare våren, med en frisk och fruktig karaktär som omfamnas av blommiga toner. Stilen hos den nya prestigechampagnen ligger närmare stilen hos Henriots övriga champagner, vilket också var avsikten med övergången. Cuvée Hemera är ett tidskrävande mästerverk som endast kommer att lanseras de år då förutsättningar är de rätta. 2005 var ett strålande år i Champagne, vilket väl avspeglas i Cuvée Hemera 2005.

”Den här champagnen har vårens finess och livlighet. Den fräscha mineraliteten hos de finaste chardonnay-druvorna förstärker de delikata inslagen från de bästa pinot noir-druvorna. Det här är en champagne med en unik lagringspotential, som med tiden ger vinet en elegant patina i en klass för sig”, säger chefsvinmakaren Laurent Fresnet.

Cuvée Hemera 2005

Cuvée Hemera är tillverkat av lika delar chardonnay och pinot noir och kommer från sex olika Grand Cru-områden.Chardonnay-druvorna kommer från Chouilly, Avize och Mesnil-sur-Oger i Côte de Blancs och Pinot Noir-druvorna kommer från Mailly Champagne, Verzy och Verzenay i norra Montagne de Reims. Vinet har tillbringat hela 12 år på sin jästfällning och har en dosage på 5g/l. Det ger ett vin vars styrka har en utpräglad finess, renhet och fräschör i perfekt harmoni. Den intensiva doften bjuder på aprikos, citrus, mineral med delikata rostade toner av brioche samt akaciahonung. Smaken är torr med en krämig mousse. Här återfinns sammetslena, välbalanserade och intensiva toner av citrus, rostad brioche, aprikos, mineral och honung. Champagnen gör sig väl för lagring och klarar minst 5 till 10 år till i källaren.

Artnr: 90460

Pris: 1590 SEK

Lansering: 7 december 2018 (180 flaskor)

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.