Annons
Annons

Vassa Eggen bjuder in till ”Quality Meat Week” den 22–26 januari 2019.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

Som det väletablerade Steak house de är med snart 20 år på nacken, egen mörningskyl, kolgrill och gedigen erfarenhet kommer restaurangen under dessa dagar att erbjuda sina gäster, utöver den vanliga menyn, 3 olika bra kvaliteter på kött där fokus ligger på styckdetaljen Entrecote.

”Det ska finnas en möjlighet att kunna njuta av riktigt bra kött oavsett vilken bit gästen väljer. Tillsammans med våra duktiga leverantörer har vi hittat tre olika men bra köttkvaliteter som vi vill låta våra gäster prova, alla till ett förmånligt pris.”

Entrecôte som styckdetalj är mycket smakrik och mör, köttet har också mer insprängt marmorerat fett vilket ger en djupare smak och passar utmärkt att tillaga på grillen. Köttdetaljen kan serveras med eller utan ben och Vassa Eggen har valt att inte bara ta fram tre olika kvaliteter utan också varierande serveringssätt och tillbehör.

På menyn hittar ni:

 

  • Dansk entrecôte draperad i anklever och lagd i talg en vecka – 285 kr.
  • Skånsk entrecôte som kommer att möras i fem veckor i Vassa Eggens mörningskyl och servera på ben – 375 kr.
  • Wagyu entrecôte från Chile, 5/6 på marmorering skalan vilket är den bästa marmoreringen för att grillas dvs en riktigt lyxig bit kött – 465 kr

 

”Vi vill uppmärksamma att i en tid då vi ska minska vårt intag av kött är det extra viktigt att när man ska unna sig så ska det ju vara värt det. Bra kött, rätt uppfött och till ett pris som motsvarar kvaliteten.” fortsätter Niklas Odin, delägare Vassa Eggen

Vassa Eggens köksmästare Linda Engberg har satt ihop tillbehör som passar utmärkt till en bra bit entrecote och restaurangens erfarna sommelier Jon Oscarsson presenterar under dagarna ett urval av tre riktigt bra röda viner från olika distrikt som passar fantastiskt fint till entrecôte. Även vinerna kommer att serveras till ett förmånligt pris i förhållande till kvalitén.

”Här på Vassa Eggen Steak House är vi specialister på kött och detsamma gäller för många av våra gäster därför ska det bli extra roligt att göra något speciellt för alla våra kära

”meat lovers” Säger, Christian Olsson, delägare Vassa Eggen

Serveringen är belagd i matsalen och det går att boka bord till ”Quality Meat Week”, redan nu, vilket restaurangen själva säger är något som efterfrågats på tidigare mataktiveringar.

Självklart kommer även temaveckan att spilla över till baren och veckan avslutas som sig bör med en riktigt härlig fest där Eija Skarsgård och Zeke Tastas står bakom rodret tillsammans med den eminenta barpersonalen. Utsmyckning, egenkomponerade dryckesvarianter och en del överraskningar står på schemat.

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.