Melleruds Alkoholfria Pilsner öppnar pop-up restaurang under Åre Gastronomy Week med tre vinnare av Årets Kock

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

 

 

Under Åre Gastronomy Week samlas tre vinnare av Årets Kock under ett och samma tak för att komponera smakupplevelser utifrån de fantastiska råvaror som Jämtland har att erbjuda.Melleruds flyttar även ut gastronomin i Åre Bergbana, för att tillgängliggöra mathantverket

Melleruds flyttar även ut gastronomin i Åre Bergbana, för att tillgängliggöra mathantverket för fler,genom Melleruds avsmakningsmeny på 7 minuter. Initiativen möjliggörs genom ett samarbetemellan det ekologiska ölvarumärket Melleruds och arrangören av Åre Gastronomy Week,tillsammans med Årets Kock. Pop-up restaurangen tar

Med Åres stora och högkvalitativa utbud av restauranger har skidorten blivit en destination för matintresserade fjällgäster från hela världen. Åre Gastronomy Week genomförs nu för sjätte året i rad och är en matfestival vars syfte är att lyfta den gastronomiska ådran som finns i och omkring Åre, som en hyllning till de lokala, kulinariska traditionerna i Jämtland. Pop-up restaurangen under Åre Gastronomy Week gästas av David Lundqvist – vinnare Årets Kock 2018, Johan Backéus – vinnare Årets Kock 2017, och Thomas Sjögren – den yngsta vinnaren av Årets

Kock genom tiderna, år 2015, samt vinnare av Kockarnas Kamp 2018.

– Jag har inte nödvändigtvis valt ut de ädlaste detaljerna från djuren utan även tänkt utmana våra kockars sinnen med mer traditionella delar av exempelvis fjällkon. De kommer även att få kreera med vilda växter, bär och örter samt lokala mejeriprodukter. Från lokala mathantverkare har jag valt ut chutneys och nektar, samt varor som man har syltat,picklat och fermenterat.

Lena Flaten, som driver det egna företaget Flammans skafferi. Tweet

Nya Melleruds Moderna Ale

För att ytterligare förstärka smakupplevelsen så kommer Melleruds att ge fjällets gäster möjligheten att provsmaka en tesbrygd av Melleruds Moderna Ale som ännu inte lanserats. En ekologisk Pale Ale speciellt framtagen för att passa till vällagad svensk mat. Ölen är krispig och utmärker sig med sin halmgula färg, balanserade beska med viss citrus och fruktighet. Melleruds Moderna Ale kommer att serveras på pop-up restaurangen samt hos Stationsvägen 16, Åre Crêperie & Logi, Åregården och hos Holiday Club på Resurang Grow.

– Som ett öl med starka småstadsrötter vill Melleruds vara med och bidra till det svenska mathantverket, samt vara med och lyfta Åre som en matdestination. Under ett par år har vi jobbat med Årets Kock och det är väldigt roligt att göra det här tillsammans med dem. Det jämtländska skafferiet är unikt och vi uppskattar att vi får ta del av den här arenan jämsides med de duktiga lokala aktörerna under Åre Gastronomy Week

Stefan Garvander, Produktchef Melleruds. Tweet

Melleruds avsmakningsmeny på 7 minuter i Åre Bergbana.

Det sägs att en god pilsner avnjuts i genomsnitt på 7–10 minuter, vilket är den tid som Åre Bergbana tar på sig för att komma upp på fjället. För de som eventuellt inte skulle lyckas få en bokning i pop-up restaurangen, eller som har ont om tid, så finns det ingen anledning att misströsta. För dem finns

Melleruds avsmakningsmeny på 7 minuter i Åre Bergbana. I stor utsträckning utgår man vanligtvis från maten och matchar därefter drycken till menyn. Under Melleruds avsmakningsmeny på 7 minuter så gör vi tvärt om. Här optimeras en sjurätters avsmakningsmeny för att optimera upplevelsen av Melleruds alkoholfria pilsner – på sju minuter blankt. Under utvalda avgångar i Åre Bergbana kan resenärerna avnjuta en gastronomisk upplevelse med slående utsikt – signerat den lokala kocken Henrik Rettrup.

– Vi är såklart otroligt glada över att Melleruds och Årets Kock väljer att vara en del av Åre Gastronomy Week. De möjliggör en nysatsning och viderutveckling av festivalen. Upplägget vi har tillsammans är något alldeles extra och jag tror det kommer bli uppskattat av besökarna, säger CalleHedman, en av initiativtagarna och projektledare av Åre Gastronomy Week. Åre

Åre Gastronomy pop-up restaurang

17 mars, söndag – David Lundqvist

19 mars, tisdag – Johan Backéus

20 mars, onsdag – Thomas Sjögren

21 mars, torsdag – Thomas Sjögren

22 mars, fredag – David Lundqvist

 

 

Läs mer om Pop-up Restaurangen, Melleruds avsmakningsmeny på 7 minuter i Åre Bergbana samt

Åre Gastronomy Weeks alla programpunkter här – http://aregastronomy.se/

Magasinet 

ÅLDERSGRÄNS

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.