Grand Hôtels chefssommelier Fredrik Lindfors tävlar om att bli bäst i världen

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

Idag, måndagen den 11 mars, startar 2019 års sommelier VM som i år hålls i Antwerpen, Belgien. Tävlingen är en av vin-världens tuffaste tävlingar och anordnas av the Association de la Sommellerie Internationale – ASI. Konkurrensen är hård och den prestigefulla titeln kan öppna många dörrar till en internationell karriär.

I årets tävling kommer 65 sommelierer från 62 länder tävla mot de bästa i världen. För att kunna kvalificera sig till tävlingen krävs det att kandidaterna redan har vunnit den lokala och nationella tävlingen som anordnas enligt ASI:s regler.

Grand Hôtels chefssommelier Fredrik Lindfors har redan vunnit SM 2 gånger, 2016 och 2017, samt blivit Nordisk mästare i oktober 2017. Svenska Sommelierföreningen utsåg honom till Sveriges representant till Världsmästerskapen 2019 och han kommer dessutom att representera Sverige i de Europeiska Mästerskapen 2020.

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.