Daniel Müllern bjuder på Amerikansk “power dining”

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

Nu står det klart att kändiskocken Daniel Müllern kommer signera Clarion Malmö Lives julbord 2019. Detta året kan man förvänta sig något helt annat på buffén, själv benämnder han det “amerikansk power-dining”.

Under 2018 kunde man se Tareq Taylor figurera i köken på Clarion Hotel Malmö Lives under november och december. Detta året lämnar han över staffettpinnen till ystadlegenden, Daniel Müllern. 

– “Jag tänker att vi landar på gatorna i New York. Jag vill förmedla känslan av att kunna stå och käka lyxig härlig mat i ett gatuhörn med hela världen runt sig en decemberkväll”

Daniel är uppvuxen i Ystad och har haft ett brinnande intresse för matlagning sedan barnsben. Från restaurangskolan i Malmö 1992 har han jobbat på kända krogar i Malmö och Stockholm. De senare åren har han deltagit i många tävlingar. Han var med i två finaler och sju semi-finaler i Årets Kock, gick hem som vinnare från  TV-programmet “Köksmästarna” och har medverkat i “Kockarnas Kamp”. Nu senast kommer han från White Guide-omnämnda restaurangen Villa Strandvägen i Ystad. 

“Jag tycker det är ett jätteroligt uppdrag och jag hoppas att jag kan överraska gästerna med min tolkning av jul. Man kan förvänta sig något långt bort ifrån det klassiska svenska julbordet”, säger Daniel. “I början välkomnas man till ett vackert bord med färgglad mat med mycket skaldjur. När man sedan hugger in i buffén ska man känna att man kommit till Peter Luger Steakhouse i Brooklyn blandat med ditt Italienska stammishak och den koreanska “hemma hos”-krogen i Koreatown.” 

Clarion Malmö Live kommer inom kort att lansera hela julbordkonceptet med tema, underhållning samt ta emot bokningar.

“Vi har skapat ett klockrent koncept detta året, där Daniel blir en perfekt spelare för matutbudet”, säger Jens Lyckman, VD på Clarion Hotel Malmö Live. 

Följande datum kan man smaka på Daniels julbord: 28, 29 november och 6,7,11,12,13 december. 

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.